torsdag 10 mars 2022

Torsdags-lunch-inlägg


I går kväll var jag med kollegorna på AW på Dryck och Mat. Vi brukar gå till 7 Flaskor men det var abonnerat ikväll, som tur är kan man få samma drinkar på  Dryck och Mat, eftersom baren hänger ihop med restaurangen och ligger vägg i vägg.
Jag behövde ändå äta, och beställde in en råbiff. Ibland kan jag tycka att man krånglar till mat lite för mycket. Råbiff på nötinnanlår med vitlökskrutonger, friterad vit morot och dragonmajonäs med viol.
Alltså köttet var perfekt, moroten ok, krutongerna sådär och dragonmajonäsen skulle varit underbar om man inte hade haft i viol. Jag såg direkt tablett-asken viol framför mig, den som jag brukade köpa för 25 öre i tobaksaffären hos tant Märta på Sysslomansgatan, när jag var typ 6 år....
Vi hade i alla fall -som vanligt- väldigt trevligt. Drinkarna var på tema "The Olympians" och vi hann avverka några stycken under prat om högt och lågt!

När jag kom hem hade jag äntligen fått ett brev med kallelsetid till neuromottagningen. Remiss skickades i början av oktober.  Tiden var i slutet av denna månaden, under lektionstid, så jag har nu försökt gå in och omboka den på 1177-sidan, vilket det stod i brevet att man skulle kunna göra. Dock visade det sig att det inte gick. Istället ringde jag idag, på angiven telefontid. Men det var såklart en mekanisk röst och fyra olika val. Gjorde mitt val o kom till ytterligare en mekanisk röst som meddelade att jag kunde få ett samtal kl 13.36. Eftersom jag har lektion då så försökte jag trycka mig till en senare tid, då föreslog rösten 13.42. Jag tryckte igen, då föreslog rösten 13.48. Sådär höll jag på och klockan 14 var det inga samtalstider kvar. Då blev jag förbannat irriterad och gav upp. Hur jäkla krångligt ska det behöva vara??  Får väl göra ett nytt försök imorgon.
Nu ska jag slänga i mig lite lunch och cykla tillbaka till jobbet.

Ikväll kommer dottern från Insjön hem, nu är det bara två dagar kvar till hon får åka och hämta hem sin make som varit borta i 4 månader. Hurra!!
Återkommer ngn gång i helgen!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar