lördag 19 mars 2022

Lördags-drama


En tre-åring är något i en klass för sig!!

Vi har passat barnbarn idag. En 6-åring, en 3-åring och en som fyller 1 år om en vecka.

Sexåringen är så förståndig och självständig. Ettåringen är bara så nöjd med allt och gosig. Och så har vi treåringen! Det är högt och det är lågt. Det är drama. Det är livet självt!

Vi har gått på skogspromenad och han undrade: -Varför går vi här? (Vi skulle nämligen till lekplatsen, men 6-åringen ville gå skogsvägen, som är lite längre.) Han klättrade upp i det allra högsta tornet och kastade sig utför den jätte-höga rutschkanan, kom ner med huvudet före och såg alldeles livrädd ut.  Men tio sekunder efteråt skulle han upp igen. Hemma på gården igen var han överlycklig över att få blåsa såpbubblor. Så var det lördags-godis och storebror spelade alla melodifestival-låtarna. Vi bakade med hemgjord play-doh-deg. Vi la pussel. Vi byggde duplo-torn. Farfar tittade på bandyfinalen på tv och sa att ballonger skulle släppas som vi skulle kunna se på himlen. Hur många gånger som helst sprang 3-åringen ut på trappen och glodde mot himlen. Liksom när han fick låna farfars kikare för att skåda fåglar. -Farfar, jag ser inga fåglar! -Farfar, jag ser inga ballonger! Så skulle vi äta middag och 3-åringen fick välja kort eller lång pasta till carbonaran. Han valde lång. 1-åringen åt gröt. 6-åringen åt en stor portion carbonara. 3-åringen bröt ihop för att det var ost på......

Efter trekvart utan att han rört i maten, bara surat och nästan suttit och somnat så lyfte farmor bort honom från matbordet. När han då inte fick sin lördagsgodispåse, bröt han ihop och sprang in i vardagsrummet och surade. När mamman och pappan sen kom hem sprang han i mammans famn och grät krokodiltårar, hulkandes.

Jag undrar just hur kvällen med tre-åringen sedan fortlöpte.....

Vi har avslutat vår kväll med en ostbricka och franskt rödvin av bättre sort. I samband med det fick vi ett telefonsamtal med ett förslag om att bli bjudna på grillat lamm imorgon kväll. Helt okej, skulle jag säga!

Kan också säga att det är skönt att nu ha vuxna barn!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar