lördag 27 februari 2021

Slutet gott, allting gott!

 Det är fullmåne, vilket innebar att natten varit orolig i huset. Jag vaknade kl 03.30. Maken strax efter. I källaren turades barnen om att byta sängar, så föräldrarna fick trängas och sov dåligt och oroligt. Verkligen ingen bra natt för någon!

Men maken drog iväg till Dalarna med full skridskomundering kl 07.00. Sonen behövde åka till jobbetpå förmiddagen. Sonhustrun drog iväg på fotbollsträning med barnen. Jag plockade lite härhemma. 

Annars idag har det gått en hel del tid till att spela Fia med Knuff och Yatzy tillsammans med 5.åringen. Alltså det är ju inte så jättekul, men känns ändå bra att göra något tillsammans, och barnbarnet tyckte det var roligt.  I alla fall så länge han vann!!

Ikväll har jag lagat mat tillsammans med sonen. Jag vispade medan hann droppade ner smör i en Bearnaise-sats. Som jag vispade. Det förgräddades club-steak som sedan grillades utomhus. Det var dessutom tre smårätter som vi lagade tillsammans. Och allt gick bra och var frid och fröjd, ända till sonen skulle svartpeppra det färdiggrillade och uppskurna köttet, och jag såg att han fått tag i kardemumma-kvarnen.  Sonen blev tok-arg och vrålade att nu var det bara att slänga allt. Jag bara stod och gapade, för så där har jag inte sett honom sedan i tidiga tonåren.  Han försvann och när vi dukat fram allt kom han tillbaka sammanbiten och tyst.  Vi åt alla med god aptit, det var jäkligt gott allting. Kardemummasmaken kändes inte. 

Sen avslutades kvällen med irish coffea och kortspel och det blev en hel del skratt. Tack och lov. 

Slutet gott, allting gott.

Och så hoppas jag att fullmånen inte påverkar oss lika mycket i natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar