onsdag 3 februari 2021

Lite trött och en smula orolig!


 Alltså hur kul är det här.....??

Har hela eftermiddagen suttit och haft utvecklingssamtal via Teams. Eleverna har varit på plats i klassrummet, och föräldrarna hemifrån. Man har fått se tapeter, sovrum, fejkade bakgrunder på alper eller sandstränder och en förälder satt så nära kameran på datorn att jag såg rakt in i hennes uppförstorade näsborrar..... Dessutom ser man sig själv, i allra vackraste februariskrud, glåmig och blek......

7 samtal på raken och jag var lagom hes när jag cyklade hem, men tack och lov så hade sonen gjort i ordning middagen, så den var bara att plocka ur ugnen. Och det fick bli ett glas rött till, det behövde jag efter samtalen, skyllde jag på när maken sa; -Vin ikväll igen?!  Men då kontrade han med att han i princip har utvecklingssamtal flera gånger om dagen varje dag, när han t ex måste berätta för en patient om en behandling som kanske kommer att kosta 40 000 kronor. Och då kontrade sonhustrun med att hon hade minst lika jobbiga samtal med sina klienter (hon är socialtjänsteman) när hon måste avslå en dylik behandling, för att det bara får kosta 20 000 kronor.

Och visst är det väl så, att vi alla har mer eller mindre ansträngande arbetsuppgifter, olika verkligheter att ta i tu med på våra respektive arbeten. Just utvecklingssamtal och möten hör inte till mina favoritarbetsuppgifter. I morgon har jag andra halvan av klassen. 

Sen är det även en annan händelse som gnager i mig. Lilla älsklingsvovven som bor hos dottern i Borås har betett sig jättekonstigt ända sedan igår morse. Hon verkar ha ont i nedre delen av magen. Hon kan inte vara still och komma till ro, hon varken äter eller dricker, och igår morse sprang hon in i duschen när dottern stod där. Hon som avskyr allt som är blött. Så nu är akut-tid hos veterinären bokad i morgon förmiddag. I Uppsala. Pojkvännen har kört ner och hämtat dom, nu är dom på väg tillbaka, och beräknar vara framme vid halvfyra tiden i morgon bitti.

På det behövde jag terapi, så jag ägnade en del av kvällen åt att baka småkakor och en äppelpaj. Bakning lugnar oroliga nerver. Sen får vi se om det räcker för hela natten.......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar