måndag 28 december 2020

Tillbakablickar

 2020 skulle komma att bli ett märkligt år!

Maken och jag startade det på bästa sätt. Vi tillbringade nyårshelgen på Storsätra fjällhotell i Grövelsjöfjällen. På himlavalvet visade sig ett märkligt fenomen kallat pärlemormoln, otroligt vackra färgskiftande moln skiftande som just pärlemor. Som om inte det vore nog så visade sig en starkt lysande nymåne. Nystart med ett löfte om något alldeles extra, ja så vet jag att jag tänkte, när jag låg där i badtunnan och blickade upp mot himlavalvet.

Vintern var inte mycket att tala om. Ingen snö, inga isar. Maken fick dra iväg ända till Hälsingland för att kunna åka långfärdsskridskor. Sportlovet tillbringade jag på Masesgården för en riktigt hälsovecka. Man hade då börjat höra mer och mer om Corona, samhället började stängas. Min resa till Trondheim ställdes in. Liksom min sommarkurs på Capellagården. Maken blev permitterad. Döttrarnas resor till Paris och Bali ställdes in. Sonens resa till Oslo likaså. Hur man än försökte stålsätta sig, så nog kände man av oron i samhället.

Midsommarhelgen blev den varmaste i mannaminne, och maken och jag gjorde en fantastisk paddling på spegelblankt hav med tältövernattning långt ute i havsbandet utanför Gräsö i norduppland. Nästa semesterfärd gick till Ramundsberget där vi fjällvandrade tillsammans med döttrarna och deras pojkvänner. Här fick vi (äntligen??) uppleva snödrivor..... Någon vecka senare så blev det cykelsemester för maken och mig. Först längs Göta Kanal och därefter på Kinnekulle. Sen var det någon klåfingrig typ som stal den ena cykeln när vi övernattade i dotterns studentrum i Borås, så den semestern fick ett snöpligt slut. Vi fortsatte istället med en kajakfärd i Dalälven med goda vänner och en vecka senare en magisk paddling i Stendörren där vi bl a fick uppleva säl på nära håll.  

En vecka innan dotterns bröllop skulle gått av stapeln tog jag med mig båda döttrarna på spa i Orbaden och på övernattning på Högbo bruk.  En annan sensommarhelg tillbringade jag med min syster uppe i Orsa-Grönklitt.Sen drog vardagen igång. En vardag som genomsyrades av larm om nya coronautbrott. Det blev inga middagsbjudningar, restaurangbesök, konserter, teater eller bio. Fast jag fuskade en helg och tog med maken till Ekerö och Skytteholms herrgård.

Jag är ändå tacksam över året, att vi hållit oss friska och krya. Det enda som faktiskt betyder något!  Vi har tillbringat mycket tid med att passa barnbarn. Inte mycket till träning har blivit av men jag har promenerat väldigt mycket under året. Har bokfört 105 mil, och då är inte "vardagspromenaderna" medräknade.  Och jag har inte mätt cyklingen eller paddlingen. Så än är det "lite krut" kvar i kärringen! Julhelgen har varit fantastisk och nu ser vi fram emot ett nytt nyårsfirande! Om det och framåtblickar berättar jag mer imorgon!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar