torsdag 10 december 2020

Gamla fotoalbum och instagram


 Det här är första sidan i mitt allra första fotoalbum. 8 juni 1958, min dopdag. Mina syskon uppställda och uppklädda. Jag själv i den tidens barnvagn. Svart-vitt såklart.

I bokhyllan har jag kanske 10-15 album. Tror de sista foton som finns, är tagna en bit in på 2000-talet.

Sen tog instagram över, men de första bilderna där är från 2012, så det är ett glapp där emellan.

Konstigt nog, eftersom jag verkligen älskar familjefoton. Sitter mer än gärna och bläddrar i mina gamla album. Och jag kan gång på gång gå tillbaka och kika på mina instagram-bilder. Det är min historia. Mina ögonblick i livet. 

En bild säger mer än tusen ord säger man, och det tror jag beror på att när du ser ett foto du tagit, så kommer du ihåg så mycket mer runt omkring ögonblicket då det togs. Vad som hände före och efter och hur du kände det. 

Till mina barn gjorde jag fotoalbum med dagbokstexter från det dom föddes till dom blev tonåringar. Sen fick dom ta över själva och det vet jag att flickorna gjorde ett par år, men sen tog det slut. Nu ligger allas foton digitalt. Kanske är det lika bra, men jag är inte så säker. 

I alla fall är jag glad åt mina album. Och är det någon som vill följa mig på instagram så heter jag barbro_kullander där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar