lördag 26 december 2020

Allt är jordnära, sensuellt och vackert runtomkring mig....

 .... så stod det i mitt horoskop för denna vecka. Och tänk så rätt det stämde in!! Se bara på bilderna;








Atmosfären i och runt detta vackra hus på Vintergatan 7 i Insjön har allt av det sensuella, vackra och jordnära. Tack vare dottern och hennes Nicklas som verkligen har blick för det som skapar hemtrevnad.




Så min dröm om en jul med familjen samlad blev verklighet. Den bästa julen. 
Julafton visade sig från sin bästa sida med rimfrost och strålande sol.
Efter grötfrukost så höll vi oss utomhus fram till Kalle Anka startade. Det var skattjakt för barnen-i fjol fick dom leta efter nyckeln till Tomtens bar, men i år skulle det letas efter 7 bägare med vaccin mot corona, så att tomten verkligen skulle kunna komma till kvällen. Vi fick lunch utomhus runt elden med nygräddade tunnbröd  i vilka vi rullade in gubbröra. Vi gick promenader med hundarna och vi sjöng julsånger runt elden.
På kvällen dukades det upp julbord, sjöngs snapsvisor och så kom tomten. Det blev jul-uppträdande med gitarr och sång och vi lekte julklappsleken och hade frågesport.

Intensiva timmar som gick alldeles för fort. Juldagens förmiddag bilade vi tillbaka till Uppsala. I snöväder. Landskapet förvandlades till julkortsvackert och idag har vi umgåtts utomhus med svåger och svägerska. Vi tog en promenad och samlades sedan i trädgården runt grillen för glögg, korv och saffranspannkaka. 
Nu avslutar vi den här annandagen med bastu, go-middag och kortspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar