tisdag 29 december 2020

Framåtblickar


 För precis en vecka sedan ägnade jag tisdagen åt matlagning inför jul. Den här tisdagen har jag förberett mat inför nyår. I morgon bilar vi upp till Grövelsjön för några dagar i en fjällstuga, maken och jag. 

Det är dags att se framåt, ett nytt år är på väg. Dottern och jag pratade nyårslöften på hundpromenaden. Jag är mer för att göra "önskelistor" utan krav på att de måste uppfyllas. Och det har jag alltid gjort, uppskrivet, väl synliga, i min årsalmanacka. Som jag alltid broderar ett nytt omslag till varje år, med ett motto som sätter temat för året. Bättre än att avge löften som man får dåligt samvete av att inte kunna eller orka hålla, tycker jag. 

I år står det "Gör nuet till din uppmärksamhets bästa utsikt". Jag har ingen aning om vem som sagt det, men jag hörde eller läste det någon gång under detta år och skrev upp det. Tycker det är så vackert beskrivet för hur man ska se till att leva i nuet. Därför har jag också, på baksidan, applicerat ett fönster med chiffong i olika lager som föreställer blånande berg och solupp- eller solnedgång och så fåglar som flyger på himlen. På framsidan sitter en ensam fågel på en gren och vilar i eftertanke. Solen är en Yin- och Yang-symbol med strålar och så flygande fåglar runt omkring. 

Det är jag under det kommande året; alltid i eftertanke, alltid i balans, alltid fri att lyfta och följa min lust och känsla, för om jag får för mig att flyga, ja, då gör jag det. Fönstret symboliserar att hemmet och familjen är min trygga punkt, som jag älskar över allt.

Och som det ser ut, kommer 2021 att bli ett händelserikt år för min familj. Äldste son med familj ska flytta till nytt boende, men flyttar först in hos oss, för det blir ett glapp innan dom får sitt radhus. Dom ska också få tillökning, i slutet av mars får vi välkomna en ny liten familjemedlem. Näst äldste son ska också flytta, först till ett tillfälligt boende medan de färdigställer sitt renoveringsobjekt till hus. Yngsta dottern ska ta examen och sen flytta ihop med pojkvännen som letar lägenhet i detta nu. Hon ska också leta jobb och starta upp en ny karriär. Äldsta dottern ska förhoppningsvis stå brud i september. 

Mycket kommer alltså att hända framöver. Det viktigaste är självklart ändå att vi får hålla oss friska. Resten kan vi lösa på ett eller annat sätt!

Och nu tar jag en "nyårspaus" härifrån. Återkommer när jag är tillbaka i stan igen!

Gott Nytt År!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar