lördag 19 december 2020

Varje liten bubbla dansar av glädje!

 Vi hade gått en riktig långpromenad med kaffetermos och smörgås, och när vi suttit och slappat ett tag och medan bastun blev varm, så korkade jag upp en flaska av Ernst bubbel som jag fått i present.  Och maken tackade inte nej till ett glas. Men när jag läste högt från flask-etiketten "Varje liten bubbla dansar av glädje",  då muttrade han grinigt; "Lägg av...."  

Vi tycker väldigt olika om Ernst, maken och jag.

Jag vill bara påpeka en till skillnad mellan oss två; 

När vi var ute och gick så passerade vi,  i Norby, en kvinna med rullator som stod och pratade med ett par. Plötsligt utropar hon högt; -"Tandläkarn! Kjell!"  Så där blev vi ståendes och pratade ett tag. När vi ska skiljas åt, vänder hon sig till mig och säger allvarligt; Förstår du vilken fantastisk man du har?!  Ja, jo, det gör jag nog.

Sen gick vi några kvarter och passerar plötsligt en lång, muskulös yngling i 25-årsåldern som ska ut och springa. Han ropar; -"Barbro! Hej, hur har du det?"  Det visar sig vara en gammal elev. Vi språkade ett slag innan våra vägar skildes. Tänk vad dom växer upp och blir till stiliga unga män!!  

Så, ja, maken drar till sig äldre kvinnor och jag själv unga män. Eller hur ska man tolka det hela??!!


Innan middagen ägnade jag några timmar åt att brodera, och det kändes som en perfekt sysselsättning till ett glas bubbel.
Nu har vi avnjutit en Paella och ska, på dotterns rekommendation titta på en norsk serie "Hjem till jul", som hon påstår är sevärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar