lördag 5 december 2020

Skördefest, pepparkakor och bubbel!


Vilken lycka att kunna gå ut i trädgården och gräva upp sina alldeles egenodlade jordärtskockor! Premiär idag, och under bara en enda planta var det nästan ett kilo skockor. Stora och fina.
Det blev en gratäng med lammkorv och grönkålssallad till middag. Så gott! Och hälften la jag i kylen att laga soppa av i veckan. Resten blir kvar i jorden ett tag till.
Sen fortsatte jag med sekatör och ett par papperskassar ut i skogen. Hade sett en omkullfallen tall när dottern och jag tog en promenad i veckan. Enligt maken så är en omkullfallen tall ingen anledning till att  man får ta ris. Men jag hävdade motsatsen och tog hem ett jätteknippe, att pryda altanen med. Har jag begått något fel så förlåt.


Vi hade planerat pepparkaksbak idag. Och för att införa något nytt till traditionen, öppnade vi en flaska bubbel. Det blev ett bak med stil! Och en tradition att hålla fast vid. För min egen del, så hjälpte drycken till att undvika ätande av kakdeg, vilket jag annars är svag för. 

Vilken dag det blev! 

Huset doftar fortfarande pepparkakor som blandas med doften från de vita hyacinterna på soffbordet. Lilla vovven ligger hoprullad på kudden i soffan och sover. Nyheterna står på i bakgrunden. Dottern sitter och skriver på ett skolarbete. Stearinljusen håller på att brinna ner. Maken, som gick upp klockan fem i morse, sover redan. Mörkret utanför fönstret är kompakt men i mitt hjärta brinner ett ljus av tacksamhet för hur jag har det i mitt liv!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar