måndag 27 januari 2020

Min superhjälte

Så heter arbetsområdet som min lärarstudent hittat på som obligatoriskt arbete för årskurs åtta. Hon ansvarar för planering, undervisning och bedömning i alla fyra klasserna. Och hon är så fantastiskt duktig!
Jag har haft många lärarkandidater genom åren, men Angelica tar priset som den allra bästa. Hon har bred ämneskunskap, hon är påhittig och flexibel och genomtrevlig, och hon är en fena på allt digitalt. Där har hon gett mig massor med bra inspiration på hur man kan använda digitala verktyg med behållning och för att underlätta undervisningen.
Skulle så gärna vilja att hon övertog min plats på skolan, vet att hon skulle ta över med den äran. Men jag har nu bestämt mig att det är för tidigt att gå till hösten. Jag blir kvar åtminstone ett år till. Och eftersom Angelica blir färdig nu i vår, så måste hon såklart söka jobb till hösten. Men jag har sagt att hon kan få ta ett år på en annan skola om hon lovar att söka min tjänst när den utlyses......

Tillbaka till det här ämnesområdet. Uppgiften är att hitta på sin egna superhjälte, ge den de krafter man vill ha och göra en liten docka med mantel efter en arbetsbeskrivning. På manteln ska man göra en applikation som symboliserar kraften. Om tid finns över får man dekorera själva gubben. Vecka 7 beräknas alla vara klara och då blir det en tävling i vilken av superhjältarna som flyger längst. Den som vinner får en liten medalj att hänga om halsen på gubben.
Idén är genialisk. Nytänkande och rolig och alla elever arbetar med liv och lust, dom har stor fantasi och dom testar sina gubbar så man ibland får ducka i klassrummet!

Nu har jag sytt min superhjälte. Det ska bli flera, tänker att det blir en jättebra liten present när barnbarnen kommer hit på middag. Dels fungerar den som servettring och så får dom ha en tävling efter middagen.


Superkraften för min hjälte är SNÄLLHET! Så den här superhjälten flyger runt och delar ut pepparkakor, för alla vet väl att man blir snäll av att äta pepparkakor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar