fredag 24 januari 2020

Mat-resa

Nu när jag lagar så gott som vegetariskt varje dag är jag ständigt ute och söker nya recept. Idag har jag lagat Canneloni som i Menton. Menton är en stad på Franska rivieran, nära italienska gränsen.


Alltså, den ser ju väldigt trevlig ut. 
Jag hackade gul lök, zucccini, morötter och kantareller som jag fräste i olivolja och lät brässera i lite vitt vin innan det blandades med riven parmesanost.. Sedan skulle detta stoppas i canneloni-rullar, läggas i en ugnsfast form och över allt hällde jag stekta körsbärstomater som även dom brässerats i lite vitt vin. Jag försökte frambringa en slags fransk känsla när jag dukade fram och började äta. Maken fick ett glas vin till maten som smakade helt ok, men den där franska känslan uteblev.

Julen 1980 fick jag en kokbok som hette "Förförande franskt" en gourmetresa med Siv och Key Nilson. Både recept och resetips. Den blev vår inspiration när vi sedan cyklade runt i Frankrike sommaren efter. En oförglömlig resa.

Mat är en viktig del av resandet. Jag har en önskan om att göra en mat-resa i Italien. Men absolut inte medan jag avstår från kött, socker och alkohol! Och kanske inte heller den här årstiden, men någon gång.
Nu blir det Skavlan och popcorn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar