tisdag 7 januari 2020

Grönt är skönt? Eld är farligt!


Är grönt verkligen skönt?
Det undrade jag lite över i morse. Precis när det hade börjat ljusna, tog jag mina stavar och gick en 4-km runda. Höstsådden växer så det knakar och åkrarna är prunkande gröna. Det var sex plusgrader. Vad är det här för vinter??


Är grönt verkligen skönt?
Det fortsatte jag undra när jag tillagade kvällens vegetariska. En linsgryta med curry, purjolök, morötter, spenat, ingefära och vitlök. Tja, någon gång ibland. Kanske.


Eld är farligt!!
Jobb-terminen startade upp med brandskyddsutbildning. Först hade vi teori där vi fick lära oss om hur man bäst kan skydda sig, sitt hem och sin arbetsplats. Vad man ska tänka på och hur man ska agera. Vi fick också se otäcka filmsekvenser på olika brandförlopp. Sen var det dags att klä på sig overaller, hjälm, handskar och gummistövlar och gå ut i januarirusket och få släcka olika typer av bränder med hjälp av brandfilt och olika typer av brandsläckare. Nyttig erfarenhet som gav en smula adrenalinpåslag. 
Sen åkte jag hem och drog ut sladdar till kaffebryggare och vattenkokare. Och jag flyttade mina ljusstakar långt ifrån gardiner. För eld har jag respekt!

Men nu får jag stoppa i kontakten till vattenkokaren igen, för en kopp te ska jag ha innan den här dagen är slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar