måndag 20 januari 2020

Lyft blicken då och då!


Dagens sista lektion och en elev utropade; titta på himlen, varpå vi alla tittade ut och mötte den här fantastiska vyn, en himmel i brand. Klockan var kvart i fyra på eftermiddagen, solen gick ned 15.33, en kvart senare var det alldeles mörkt ute. Men detta skådespel var verkligen magiskt!

Det gäller att lyfta blicken då och då.
Jag tror att man behöver titta på sig själv från olika perspektiv. Se hur man interagerar med olika människor och i olika situationer.  Försöka förstå varför man gör som man gör. Inte bara köra på, utan stanna upp och fundera och reflektera.

Sofia Sievertsdotter skriver;
"Alla dagar innehåller något bra, även om alla dagar inte känns bra. Ibland behöver vi gå igenom det värsta, för att komma fram till det bästa. Vi har olika resor att göra och kan inte jämföra oss med varandra. Vi är små, men vi är alla byggda som stjärnor.
På himlen, bland träden, på marken och inuti oss vilar visdom. Bara för att vi kan göra något betyder det inte att vi ska göra det. Vi kan kämpa för det som är värt att kämpa för- Tala sanning för att inte urholka stomme och karaktär. Stå upp för det värdiga och viktiga.
Prioritera som om du hade en krona på huvudet. För det har du."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar