tisdag 21 januari 2020

Dö-städa....

När jag storstädade i mitt "kreativa rum" i källaren häromveckan, tog jag ett beslut om att jag måste börja avyttra materialet jag har. Så långt det är möjligt, göra saker av det jag redan har, och bara i yttersta  nödfall köpa nytt. Det blir en slags "dö-städning"! Alla mina tyger och garner och allt annat därnere har inget som helst värde för någon annan än mig. Men det känns lite sorgligt när jag tänker på att allt bara kommer slängas i soporna när jag inte finns mer. Hinner jag däremot göra olika saker av det, så finns det nog ett lite större intresse.


Först nallade jag av min stora korg med bomullsgarn och virkade ett par grytlappar. Dom paketerade jag för övrigt i går kväll och cyklade över med till sonhustrun, som fyller år idag.


Sen tog jag plastkassen med handspunnet, växtfärgat ullgarn. Det har några år på nacken, det är ojämnt, stickigt och lite fett, men jag tänkte att det skulle kunna duga till stolsdynor. Så nu provstickar jag. "Dominorutor" som ett förslag och en s k "7:ans tabell som ett annat.

Det blir nästan som en rolig utmaning att hitta projekt som lämpar sig till befintligt material. 
Och med tanke på mitt stora lager, får jag hoppas att döden låter vänta på sig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar