tisdag 24 september 2019

Skak-Babsan


När dagens spinningpass blev inställt, tog jag stavarna och gav mig ut på långpromenad istället. Inte så många lövhögar att sparka i, för löven sitter i stort sett fortfarande kvar på buskar och träd, men färgerna börjar skifta vackert i olika kulörer. Och naturen läker en stressad själ och ger utrymme för tankar.
Idag tänkte jag t ex på "Skak-Nisse"! 
Anledningen till detta var min egen skakighet. Först i morse när jag skulle sätta mascara på ögonfransarna och det hamnade lite här och där  i ansiktet.
Sedan vid lunch när jag skulle äta upp den sista portionen Rödbetssoppa. När handen skakar och det stänker blir det ganska stora konsekvenser, särskilt på en vit blus.......

"Skak-Nisse" träffade jag på i min barndom. Han var spring-sjas på tryckeriet Central-Kliché, där min pappa var kamrer. Namnet kom sig av att han hade skakningar, huvudet rörde sig hela tiden fram och tillbaka. För mig, då,  var han väldigt gammal, men så här i efterhand undrar jag om han egentligen var äldre än 45-55 år. Han fortsatte sin yrkeskarriär med att sälja lotter. När Gränby centrum invigdes 1971 kom han att sitta utanför ingången och sälja lotter, under många år.
-Köp en lott!, ropade han med sin nasala, gammelkraxiga röst. Jag både hör och ser karln framför mig. Idag skulle jag gärna velat veta mer om historien bakom den där människan.
Vad tyckte han egentligen om att kallas Skak-Nisse??!!

Själv kan jag numera kalla mig Skak-Babsan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar