tisdag 3 september 2019

Så mycket lust - så lite tid!


Nu är den färdig, stolsdynan jag stickat och tovat av gamla växtfärgningsprover från 1982! Dom har tidigare bara hängt och samlat damm, men nu är dom uppstickade och tovade/filtade i maskin till en värmande stolsdyna. Det har varit ett roligt projekt!
Och nu har jag ett uppdämt behov av att ta itu med nya projekt!!
Visserligen har jag en pågående stickning i lin och alpacka. Det ska bli en poncho, men den är vit och jag tänker att det är en sommarponcho, så det är ingen brådska med att den blir färdig.
Sen borde jag väl väva ut disktrase-väven, men den är så otroligt enformig och tråkig och dessutom bråkar lingarnet med mig och går av hela tiden, så det projektet är mindre roligt kan man säga.

Men jag har ett vant-mönster som jag är sugen på att testa, och så ska jag börja fundera på nästa års almanacksomslag att brodera. Jag har ett adventshjärta och en julstrumpa att tillverka till senaste barn-barnet och påbörjade glasunderlägg broderade med sashiko som inte är färdiga. Det var också längesedan jag sydde kläder, och jag har ett så fint, grått sidentyg som jag tänker skulle bli en snygg höst-kjol. Och virka är jag sugen på att göra, vet dock inte riktigt vad.  Och när jag presenterade lappteknik för årskurs nio idag fick jag massor av idéer på olika saker att göra. Och kanske ska jag sticka en kofta till barnbarnets fyraårsdag, han har ju fått en de senaste två födelsedagarna. För att inte tala om hur roligt det vore att sticka en bohuskofta till mig själv.

Så mycket lust - så lite tid.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar