torsdag 2 augusti 2018

Tankar i sommarskymningen

Som ett våtvarmt omslag var natten. Jag var blöt av svett, trots att jag sov i bara trosorna, utan varken täcke eller lakan. Luften stod precis still, och ändå var fönstren öppna till korsdrag.
Klockan sju gick jag ut på altanen och satte mig att brodera fram till frukost.  Det var inte svalare, men ändå lite luftigare.
Dagen har bjudit på åska, blixtar, korta regnskurar blandat med solglimtar, växlande molnighet och höga temperaturer.

Nu kl 22.30 inkommen med lilla vovven efter kvällspromenaden, var det skönt i luften. Varmt men ändå lite friskare luft, märktes på hastigheten på gången hos vovven. När vi var ute på förmiddagen gick hon extremt sakta och tungan hängde nästan och släpade i asfalten!

Träffade en f d kollega och förälder till elev som jag blev ståendes och pratade med ganska länge. Blev en del skolprat, och jag känner hur den kommer närmare. Jobbstarten. Jag vill inte tänka på den!

Jag väljer att fokusera på annat i mina tankar.
T ex att plocka fram material till nästa veckas kurs i Yllebroderi på Mora folkhögskola, och smida planer på former och färger i vad jag själv vill brodera.
Att fundera på vilka bär jag ska välja till pannacottan med limoncello, som jag planerar att göra till dessert när vi ska ha gäster på lördag.
På vad jag ska hitta på med barnbarnet som jag ska passa under morgondagen.
Eller att fundera på kärleksförhållanden och hur viktigt det är att aldrig sluta se varandra för den människa vi är. Att aldrig, aldrig ta varandra för givet.



Sådant fyller mina tankar i sommarskymningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar