måndag 13 augusti 2018

Don´t let what´s happening around you get inside you!


I morse när jag cyklade till jobbet, gick positiva tankar genom mitt huvud som upprepande mantran.
Jag tänkte på hur härligt det är att kunna cykla till jobbet, slippa pendla med bil, buss eller tåg. Jag tänkte på hur många förväntansfulla ungdomar det finns. På hur många som tycker det är roligt med slöjd. På att få ha ett jobb som man kan och känner sig bra på.
Och jag tänkte att inget ska få tynga ner mig med negativa tankar och dålig energi.

Så när jag frågade kollegor om deras sommar och några svarade; Usch, det har varit för varmt, jag har inte orkat göra något alls. Då kontrade jag med; visst har det varit varmt, men så skönt, tänk på kvällarna när man kunnat sitta ute till sent, utan kofta, precis som i medelhavsländerna.  När dom klagat över sina scheman eller andra arbetsrelaterade händelser, då har jag försökt slå dövörat till. Jag SKA INTE börja första veckan med att gnälla. För jag är inte en gnällig person. Jag vägrar låta mig drabbas av dåliga energifält så här i uppstarten! Jag ska verkligen försöka möta negativa uttalanden med något positivt. Vill inte bli en av de som sprider dålig energi!

Därför tänkte jag, när jag satt på toan och fick se "Toalett-regler", att det var ett skämt.....
Någon hade på insidan av alla personaltoaletter satt upp 7 punkter för hur ett toalettbesök ska gå till, och undertecknat med; "Tack för att du gör Eriksbergsskolan lite trevligare"

Behöver jag kommentera det....?

Men nu väljer jag att tänka positivt, så innan jag släcker sänglampan ikväll, ska jag tänka på tre positiva händelser under dagen. (men som ni kanske förstår, så är toalett-reglerna inte en av de tre sakerna....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar