onsdag 29 augusti 2018

Lunchunderhållning

När jag skulle äta lunch idag, hördes utifrån skolgården glad Bollywood-musik. Horder av elever stod samlade i ring runt tyskläraren, som iklädd indiska, färggranna kläder framförde en dans. Eleverna tjoade och klappade händerna. Jag sprang ut med min mat-tallrik i högsta hugg, och hann se slutet.

Vår tysklärare är mycket skicklig på dans av olika slag, att hon är så bra på Bollywood kanske kan bero på att hon är gift med en indier, och hon är ofta med på olika evenemang på stan och dansar offentligt.

Snäll som hon är, så hade hon ett extranummer i personalmatsalen efteråt. En dans är som en hel berättelse, med kärlek och passion, sorg och bedrövelser i en och samma melodi.
Jag lyckades inte fånga kollegan, men se den här filmsnutten, man blir på gott humör!



När jag fyllt 50 år blev jag bjuden på en kryssning till Helsingfors med Silja Line. Döttrarna och jag åkte, och det visade sig vara Bollywood-tema på båten. Det var i utsmyckningar, i mat och i underhållning. En fantastisk show, och det roligaste av allt var att det i publiken var en delegation från indiska järnvägen, en hel grupp med små kostymklädda män som hade suttit i baren och varit ganska tysta under kvällen. Men, när showen började, reste sig alla upp och tjoade och dansade med, det var så roligt att se!

Nu ikväll skickade kollegan över kursprogrammet via Messenger. Det är gratis Bollywood-prova på nästa torsdag kväll. Skulle de kunna vara nåt......?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar