tisdag 1 maj 2018

Söndag-kväll som egentligen är Tisdag-kväll!

Så var det dags att vända almanacksblad igen!  Ny månad; den bästa!
Läser jag mitt horoskop så verkar framtiden fantastisk!

"Vinden har vänt och hela maj kommer att erbjuda mycket glädje och roliga händelser. Det är en härlig tid du har framför dig-så passa på att njuta. Du kan förvänta dig en massa sociala aktiviteter och möten med människor. Dansa, lek och lev ut din kvinnlighet! Att månen blir full i ditt romantiska 7:e hus för relationer,  sätter ju dina känslor, partnerskap och tvåsamhet i fokus. Det finns mycket som tyder på att det är kärlek i luften för dig. Vid nymåne, som kommer att infalla i Oxen om två veckor, står du inför början av en ny epok i ditt liv. I samma veva träder Uranus in i Oxen och en 7-årig lång, föränderlig, spännande, utvecklande och utmanande och oerhört innehållsrikt kapitel av ditt liv ska skrivas."

Visst låter det fantastiskt!?!!

Idag har dock kärleken fått sig en prövning!  Samma visa varje år!

Vi har ett plast-tak över vår ute-altan. Genom årstidsväxlingarna så växer det alger på detta tak och det antar en grön-aktig färg. Varje vår envisas maken med att kliva ut på detta tak och skura det rent och spruta på något medel som ska göra att algerna växer långsammare, eller i bästa fall, inte alls.
Det är lutning på taket och man måste stå på trä-reglarna för att plasten ska hålla, men man glider lätt, eftersom det är ganska så halt. Faller man ner, så är det från andra våningen.
Jag avskyr när maken ska göra rent där. Ber honom att låta bli, låt algerna få fritt spelrum liksom, vad gör det?? Men där har vi olika åsikter. Så han tar skurborste och vatten först och därefter alg-medel och så kliver han ut genom sovrumsfönstret och hasar ner en bit i taget, skurandes med långborste.
Jag går ut och försöker syssla med annat för att slippa se.
Tack och lov gick det bra även i år!
Vi hade svåger och svägerska här på eftermiddagsfika innan vi gick en långpromenad tillsammans och avslutade kvällen med en god skaldjurslasagne och vitt vin.

Och så insåg vi båda att "söndagkvällen" faktiskt är tisdagkväll!!
Imorgon tar vi oss an en 3-dagars-vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar