onsdag 30 maj 2018

Din kropp är ditt tempel...

...och din själ har valt dig, och ingen annan, att uppleva livet igenom. Så var rädd om dig. Du är viktig för många.
Med dom orden avslutar Malin Berghagen sin bok om yoga.

Min kropp är mitt tempel, så jag vårdar den väl med bra mat, lagom motion, mycket kärlek och perfekt balans mellan aktivitet och vila, arbete och fritid.
Dom orden har jag, sedan många år, som affirmation.

Idag blev jag verkligen varse hur viktigt det är att vårda sitt tempel!
Arbetsdagen har varit minst sagt intensiv, och extra tung pga den höga temperatur som råder i klassrummet. Alla blir trötta av värmen och syrebristen, eleverna blir lättirriterade och får huvudvärk och det i kombination med stress är inte alls bra. Jag själv har fått munsår, ett stress-tecken.

Klockan sex låste jag dörren till mitt arbetsrum och tog mig till Friskis & Svettis för att delta i ett yogapass. Hade kunnat sitta kvar på jobbet flera timmar och ändå inte blivit färdig, men jag behövde verkligen bryta.


Lokalen, högst uppe på vinden, hade fönster öppna i tre väderstreck så försommarluften svepte in och med den fågelkvittret. Bara i väntan på yogaläraren, när jag rullat ut min matta och lagt mig tillrätta, så kände jag hur skönt det var att låta kroppen bara slappna av och vara "här och nu"! Och en timme senare, efter passet, då var jag som en ny människa. 
Jag har också sovit otroligt bra, hela nätter utan att vakna, sedan en vecka tillbaka. Jag tror det beror på att jag börjat äta magnesiumkapslar, som sägs ha en avslappnande effekt på muskler. 
Avslappning hemma och fokus och hårt arbete på jobbet, så ska jag nog ta mig igenom även detta terminsslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar