söndag 27 maj 2018

Mors dag och födelsedagskalas

Alltså, jag har inget emot att vakna till fågelsång. När koltrasten börjar sjunga i gryningen, så är det ljuv musik i mina öron. Jag hör och registrerar, sen somnar jag om! 
Däremot att vakna av två tjattrande skator som sitter i grannens körsbärsträd och retar grannkatten, det är inte lika ljuvt klockan 6 på morgonen. Jag stapplade sömndrucket ut i badrummet, öppnade fönstret och sjasade och klappade händer. Dom flög iväg och det blev tyst och jag kunde somna om till klockan åtta!


Att sitta kvar vid frukostbordet, ute i skuggan, dricka te och brodera, det är livskvalitet. Och jag blundar för att rabatterna borde rensas!


Dubbelt upp idag med  mors dag och födelsedag för äldste sonen! Jag blev uppvaktad med blommor, han fick paket och så drack vi champagne och skålade för sonen och alla mammor!


Födelsedagstårtan bestod av en spröd marängbotten med hemgjord jordgubbssorbet, rabarberglass, grädde och färska jordgubbar. Gott i värmen! 


Far och son stack på fotboll, jag tog en cykeltur med yngsta barnbarnet, och vi hamnade i en lekpark. 
När vi skulle cykla hem till mamman igen fick jag en spontan sand- och snorpuss mitt på munnen, se det var den bästa morsdagspresenten!

Och jag tänker att jag är otroligt lyckligt lottad som har fyra vuxna barn som funnit sig väl tillrätta i livet och som jag älskar så det nästan gör ont i hjärtat! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar