onsdag 15 november 2017

Utan energi

I morse, klockan 07.45, när jag låste dörren för att cykla till jobbet så var min tanke; Gud vad jag längtar till att den här dagen är slut så att jag får komma hem och låsa upp dörren. Bara krypa i myskläder och titta på Bonde söker fru, så totalt intelligensbefriande och kravlöst!

Visst är det hemskt!!
Jag som alltid förespråkar att varje stund är värdefull och att det är så viktigt att ta tillvara tiden!
Men i morse hade jag verkligen inte lust att jobba.  Med tanke på vad jag skrev igår, så kan man ju undra vilket av mina chakran som nu är i obalans.....

Dagen började med arbetslaget och bokdiskussionen, idag "Att synliggöra lärande". Hur ställer du frågor till eleverna så att du vet att dom lär sig.
Sen lektioner, rastvakt, ta emot lärarstudent, flera lektioner och så avslut med föreläsning från "Konsultativt stöd", där vi pratade om bedömning. Efter det var jag tvungen att få iväg några föräldramail, och så cyklade jag till ett yogapass.

Klockan 19.15, låste jag så äntligen upp dörren därhemma. Duschade och kröp i myskläderna. Stekte några rödspättafiléer, kokade potatis och värmde ärtor. Sen bänkade jag mig i tv-soffan.

Kanske är det novembermörkret som drar ner en i "slappar-träsket". Eller mörkermånen! Läste i en astrologiblogg att det är en tid nu fram till att nymånen infaller på lördag, som vi har låg energi och också behöver ta det lugnare, medvetet dra ner på aktiviteter, släppa stress och bli av med negativa tankar. Att vi behöver använda de här dagarna fram till nymånen att fundera på vad vi vill med den nya fasen.

Varje nymåne innehåller löfte om en ny start, en gnista av hopp tänds inom oss alla och en helt ny energi tar fart, när vi går in i en ny månadslång känslomässig cykel. Den här nymånen räknas tydligen till de mest intensiva och känslomässiga av alla.


Jag önskar mig lite mer energi i nymåne-fasen.
Kanske kan jag upp-bringa lite till imorgon, om jag nu tar och kryper till sängs!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar