torsdag 9 november 2017

Den här får inte ens tomten smaka!


Jo, jag vet att det är tre veckor kvar till första advent, och startskottet för glöggdricka! Men jag skulle in på systembolaget och köpa ett presentkort, och när jag fick se att dom ställt fram glögg-sortimentet, så kunde jag inte låta bli!!
Dessutom fick jag tag på den här glöggen som, när den kom för två år sedan, endast fanns i begränsad upplaga. Jag fick inte tag på den då, så nu slog jag till.

Receptet bygger på ett original från 1895 av J.D. Grönstedt, vilket är förlagan till den klassiska Blossan. Den är baserad på portvin, Tarragona och muscatel. Kryddextraktet är lagrat på ekfat.
Den ska drickas varm och när jag läser beskrivningen på doft och smak får jag nästan lov att hålla i mig, för att inte genast korka upp flaskan och värma en skvätt!!
Smaken är fyllig, komplex och lång. Starkvinerna och det spanska vinet som bas, gör glöggen rund och fin med väl avvägd kryddning. Eftersmaken har lite toner av choklad och långt senare även en liten, liten beska. Som själva essensen av glögg!!

Åååå nu räknar vi ner till tallris, pynt, julmusik, pepparkakor och GLÖGG!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar