torsdag 23 november 2017

Låtar med kontrast

Maken är borta på möte med friluftsfrämjandets skridskosektion ikväll. Jag var lagom mör i kroppen efter två rejäla långpromenader med hund idag. Den vackra rimfrosten och snötäcket från igår var puts väck, istället regn och lersörja i skog och mark, så ganska tung-gått och slirigt, för att inte tala om hur vi såg ut, hund och jag, efter promenaderna.
Jag fick fylla en spann med vatten och ta fram skurborsten och gå lös på hundmage och fyra tassar innan han överhuvudtaget fick gå in i huset. Nynnade på "skrubba lilla Brummelman", från
Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen, medan jag höll på...


Jag var iväg och jobbade mellan långpromenaderna, och som sagt, nu ikväll kände jag mig lagom mör. Middagen, en frittata ihopsvängd på gammal keso, sojabönor, getost, spenat, ägg, mjölk och kryddor, intog jag framför Svt Play och Jills veranda.  Ett program jag aldrig tidigare sett, fastän jag tror att det gått i flera säsonger. Men anledningen till att jag ville se just det här avsnittet, var att Mia Skäringer skulle vara med. Fick reda på det, då jag följer hennes och Mannheimers blogg. Jag tycker att hon är så bra! Bakom allt det roliga och alla olika karaktärer finns ett djup, ett allvar och ett engagemang som verkligen berör!

Berör gör också den här country-låten som hon sjunger tillsammans med Jill Johnsson!

Lay me down



Och påväg till sköna sängvärmen nu, har jag hellre den låten i huvudet än Skrubba lille Brummelman.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar