lördag 11 november 2017

Suggestiv känsla

Efter en dag fylld av praktiska göromål hemma, bytte jag till yogakläder och cyklade till Friskis & Svettis och ett yogapass, på eftermiddagen.
Dimman bäddade in hela Ekebydalen i som en fuktig filt, och i solnedgången blev ljuset magiskt vackert och det skapades en suggestiv känsla.
Den tog jag med mig in i yogalokalen som ligger högst upp på vinden, i den gamla Uppsala Ekebyfabriken. Här är takbjälkar och spetsiga burspråksfönster som vetter ut över dalen. Jag lägger alltid min matta så att jag kan blicka ut genom ett fönster, och nu under passets gång föll mörkret mer och mer kompakt över trädkronorna utanför.
Det blir en perfekt känsla i yogan. Jag liksom får ett tunnelseende och ignorerar alla människor runtomkring, koncentrerar mig bara på det där fönstret, trädkronorna utanför, och skuggorna som takbjälkarna skapar i lokalen.
Det enda negativa är att lokalen är ganska så kylig, men maken hade satt på bastun när jag kom hem så där tinade jag upp.
Med den suggestiva känslan, lugnande yogan och de vackra vyerna borde jag kanske druckit en kopp rött te, men en kall öl smakade definitivt bättre, så det fick det bli!
Och nu ska jag ta fram en bit tonfisk och halstra med lite goda tillbehör.
Trevlig lördagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar