fredag 12 augusti 2016

Obehagligt!

Från en intensiv arbetsdag cyklade jag direkt till ett gympapass. På hemvägen fick jag ett meddelande i mobilen om att det idag var 20 % rabatt på olika typer av medlemskort på Uppsala Hot Yoga. 
Jag gick direkt in på datorn när jag kom hem, och köpte ett klippkort för 10 ggr. Eftersom priserna är ganska höga, så är 20 % mycket pengar, och jag hade ändå tänkt köpa, så varför inte nu?!!
Det var bara det att det plötsligt kändes som jag blev bländad, och jag började se jättekonstigt. Tänkte att det skulle gå över när jag stängde av datorn, men istället förvärrades det. Som att det flimrade och blinkade i halva vänster synfält. Det var så pass obehagligt att jag blev yr i huvudet när jag skulle gå. Hur obehagligt som helst. Jag blev riktigt rädd!! Efter 15-20 minuter ringde jag sjukvårdsupplysningen. Det var kö. När jag satt och väntade på min tur, i kanske 5-6 minuter, så hade det upphört. Synfältet var lugnt och klart igen. Väntade ändå in min tur, och fick prata med en väldigt bra, manlig sjuksköterska. 
Han förklarade det som att om man är väldigt koncentrerad och tittar på dator, ipad, tv, mobil eller bioskärm, kanske efter att man stressat mycket, så kan det pulserande bilderna liksom börja flimra i synfältet. Det kan hålla på 15-20 minuter upp till en halvtimme.
Jag berättade om min skräck för t ex näthinneavlossning, men han lugnade mig med att det är mer av "fyrverkeri", men skulle detta flimmer inte upphöra efter en halvtimme, kunde det vara läge att uppsöka doktor. Men sen frågade han också om stress. Jag skrattade till och sa att jag är lärare och har bara jobbat två dagar, så det kan det absolut inte vara. Då fnös han lite och sa att han visste precis hur det är att vara lärare; du har redan börjat planera 14 dagar fram i tiden, jag vet vad jag talar om, jag var lärare innan jag blev sjuksköterska. Lyssna nu på din kropp. Träna inte på 2-3 dagar, lyft inte tungt och ta det lugnt. 
Jag tackade för ett lugnande samtal och lovade att försöka lyssna på min kropp.
Var faktiskt riktigt skärrad efteråt!!
Jag lagade middag som i slow motion, maken och jag åt och pratade.
Nu har jag varit på kvällspromenad med vovven, men jag har lämnat disken, och den där Ratatouillen jag tänkte göra ikväll den får vänta. Det var nästan så att jag inte tordes sätta mig vid datorn igen, men nu gjorde jag det i alla fall, och tack och lov så känns ögonen stabila.
Nu sover vi på det, och om allt är bra imorgon, så ska jag bila ner till Södermanland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar