onsdag 24 augusti 2016

Mina knep vid stress


Om man har mycket omkring sig och huvudet liksom snurrar av tankar i en enda oorganiserad karusell, kan det vara helt omöjligt att komma till ro, när man lagt sig att sova.
Så var det igår kväll! Maken låg också och vred och vände på sig, han skyllde på att han druckit kaffe sent på mötet, men jag anar att det även rörde sig en hel del i hans hjärnkontor!
Vi har båda två mycket på jobbet just nu, ska ner och flytta till äldsta dottern till helgen och så den andra dottern, som plötsligt, kommit in på högskolan i Borås och vi vill hjälpa med allt som ska fixas, bl a bostad!
Men jag har ett knep att ta till. Det tar dock alltid ett tag innan jag kommer på det, tankarna måste få snurra några varv-liksom jag gör kroppsligen bland lakanen.
Knepet är följande;
Jag djupandas några gånger, för att lugna ner mig, och förflyttar mig sedan-mentalt, till en strand.
Det är alltid någon strand jag tidigare besökt i verkligheten. Fig Tree Bay på Cypern, Sandviken på Gotland, någon liten ö vid Upplandskusten eller sandstranden på Fyn vi besökte flera somrar.
Jag fokuserar helt och fullt på vågorna som kommer mot stranden med jämna mellanrum, i takt med mina andetag, samtidigt som blicken vilar på den fria horisonten.
Lyckas jag komma dit och bara stanna kvar några minuter, så är faktiskt "karuselltankarna" borta. Inom 10 minuter har jag garanterat somnat. Det är som trolleri.

Så skedde igår, och tänk att idag på förmiddagen, så löste sig bostadsfrågan för dottern. Och det jag trodde att jag inte skulle hinna med på jobbet, det löste sig också, jag tog en sak i taget, och allt blev till det bästa.
För det som är helt säkert, det är att man inte löser några som helst problem i tankarna innan sömnen.

Ikväll har jag skrivit "göra-listor", en för jobbet torsdag, en för jobbet fredag, en för hemma torsdag och en packlista för fredag och helgen. Då behöver jag inte lägga mig med det i tankarna utan tryggt vila i att jag gjort det som kan göras för den här dagen! Det är också ett knep som fungerar. I alla fall för mig. Åtminstone ibland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar