torsdag 11 augusti 2016

Botemedel mot frustration!

Jag vet att första dagarna på jobbet efter sommaruppehållet inte är särskilt effektiva.
Kanske behöver dom inte heller vara det. Man behöver den där "ställtiden"(som Bodil Jönsson säger), för att komma in i vardagslunken efter ledigheten.
Och visst är det trevligt att krama om sina kollegor, berätta lite sommarminnen och upplevelser för varandra och ta det lite lugnt.
Men jag känner mig tyvärr ofta ganska så frustrerad dessa dagar. Tycker att det är så otroligt ineffektivt.
Vi skulle ta foton till skolkatalogen kl 8.30. Det kom igång klockan 9.00. Fotografen var inte beredd på att vi skulle vara inomhus (trots att prognosen visat dåligt väder) utan måste rigga och greja, dessutom hade han inte räknat med att vi skulle vara så många, så innan han fick ihop en bra bild så tog det ett bra tag.
Så skulle vi ha information om ett nytt datasystem som ska startas upp under höstterminen. Vi skulle ta med våra datorer. Jag och en till kollega hade lämnat in våra bärbara datorer i våras, eftersom vi blivit ombedda att göra så, för att vi skulle få nya till hösten. Dock hade dessa inte kommit!  Alla andra som slarvat och behållit sina gamla bärbara datorer, hade varsin dator att sitta och testa på, medan vi vackert bara fick titta. Programpunkten kortades dock ned med tre timmar, varför vet jag inte riktigt.
Inga klasslistor eller klass-scheman var klara och massor av annan utebliven information gjorde att man egentligen inte kunde jobba undan som man velat.

Det enda som hjälper i dylika lägen är att skita i allting och röra på sig!

Jag cyklade hem på lunchen för att ta ut vovven, och tack vare min frustration så fick hon en härlig långpromenad på 6 km!

På eftermiddagen bokade jag ett spinningpass, så att jag efter arbetseftermiddagen kunde avreagera den frustration jag fyllt på med då!

Lagade smaskiga kycklingenchiladas till middag och korkade upp en flaska rödvin, så maken och jag satt och språkade länge vid matbordet.
Nu har jag tagit kvällspromenaden med vovven. Dottern är påväg till storasyster i Göteborg, så jag har hundvakt i fyra dagar!

Nu sover vi på det, och tar nya tag imorgon!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar