söndag 6 september 2015

Svettig September

Idag har vi hejat på dotter, svägerska och svägerskas sonhustru, som sprungit Tjejmilen! Tillsammans med drygt 30 000 andra svettiga kvinnor! Gärdet var fullt av folk, jag stötte t om ihop med min kusin från Nyköping. Hon var på väg till startfältet så det blev bara en hastig kram och lyckospark innan vi skildes, men ändå otroligt att just vi passerade varandra bland alla dessa människor!
Dottern som knappt springtränat något överhuvudtaget, lyckades ändå springa hela vägen och tog sig i mål på 62 minuter, bara 4 minuter sämre än i fjol. Själv var jag så nöjd med att bara se på och smaska i mig en lammkorv där i gröngräset, precis innan en kraftig regnskur föll.
Kvällen här hemma har ägnats åt bakning, tvättning, hårklippning av maken, och förmodligen, årets sista grillmiddag.
Vi tog varsitt glas vin framför en film, som maken sa att han tänkt se när den kom ut, för så många talade om den och den fick så bra recensioner. Jag blir alltid misstänksam när filmer får bra recensioner, då brukar dom för det mesta vara för svåra att förstå, i min smak. Men det var så längesen vi satt tillsammans i soffan och såg något, så bara det fick mig att säga; Javisst. Filmen, från 2014,  hette "Turist" och handlade om en familj som var på skidsemester i franska alperna. Dom blev vittne till en lavin som kom emot en lunchrestaurang där dom satt och åt. I ren panik tog mannen sin mobiltelefon och rusade, utan att bry sig om fru och barn och detta orsakade naturligtvis konstiga känslor och jobbiga samtal där relationen fick sig en allvarlig törn. En och en halv timme av gråt, gräl och annorlunda scener. Dessutom slutade den mycket märkligt. Så ja, mina fördomar späddes på. "Bra" filmer är knepiga! Maken lyckades dessutom slumra till flera gånger, så han var inte heller så begeistrad över valet.
Nej, bättre att gå och sova. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar