onsdag 9 september 2015

Hur ska man hinna allt?

Kom hem till dukat bord ikväll. Makens föreläsning på Tandläkarhögskolan i Huddinge var inställd, så han kom hem tidigt och lagade middag. Laxfärsbiffar med ugnsrostad potatis och skärbönor, morötter och lök, wokat med balsamvinäger. Jo jag tackar jag!
Precis innan vi skulle sätta oss vid matbordet stack det till rejält i min fot. Jag lyfte och tittade, och fick dra ut en grov synål som stack in mellan stor- och mellantån. Det gjorde ont! Men fick jag någon medkänsla från maken??!! Nehej, inte ett dugg, han bara kommenterade att han tyckte det var bra att det var jag som klev på mina egna nålar för en gångs skull. Tyvärr så minns jag alltför väl den gången maken fick en grov ryanål in i hälen, ganska långt in dessutom! Då var han inte glad på mig.....

 
Apropå sy; idag sydde jag upp en modell av ett mobilställ. En kurskamrat från Västberga skickade en länk från en engelsk sida som jag följde. Tror att den kanske kan locka några elever att sy. Den är fylld med ris, så den står tungt mot bordet. Jag ska sy upp en till med en hank där man kan fästa sladden till laddaren. Har klippt till ett tyg som jag börjat dekorera. Blev sugen att prova "Chicken scratch", ett broderisätt där man utgår från rutiga tyger. Verkar skoj och relativt lätt.
 
Det finns så mycket roligt att prova! Hur ska man hinna allt??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar