onsdag 2 september 2015

Hög på livet

Regnet har verkligen vräkt ner hela långa dagen och fortsätter nu ikväll. Det har blåst rejält också, precis som att september kom med höst på direkten!
Ändå har jag stött på en hel del glada människor idag. Flera som varit lite sura och griniga också, men om man väljer att fokusera på dom som är glada så blir man själv glad!
På mentorstiden i morse, när vi hade läxläsning; en flicka i klassen vinkade mig till sig och sa; -Om det är så här på fredagmorgon också, kommer jag att vara jättepigg och jobba som bara den på slöjden! Jag älskar regn!! Och så fortsatte hon att plita på med sina matte-tal.
Jag hade utvecklingssamtal hela eftermiddagen, det drog ut på tiden och jag kände mig lite stressad eftersom jag skulle åka och fixa mina naglar men var försenad. Cyklade i full fart ner på stan, fortfarande ösregn och dessutom motvind, kom ändå bara 5 minuter sen. Men jag visste att hon jobbat sedan 8.00 på morgonen, och hon har två småbarn hemma. Hon berättade att hon missat lunchen för att en kund tittat förbi med trasiga naglar, dessutom hade först hennes "nageldammsugare" gått sönder (den som suger upp nageldammet vid slipning) och strax därefter hennes hörlurar, så när hon skulle ta telefonsamtal var hon tvungen att lägga luren mellan örat och axeln. Hon fortsätter nämligen alltid fixa med naglarna fast hon tar samtal. När hon förflyttade sig haltade hon rejält eftersom hon fått en muskelsträckning i höften. Och ÄNDÅ var hon jätteglad. Utan lunch, vad går du på, frågade jag. -Jag är hög på livet, svarade hon glatt.

Så jag har inte varit annat än glad själv! Och extra bra känns det att väskan är packad. Imorgon bär det av till Västerbergs folkhögskola för terminens första sammankomst i Broderikursen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar