onsdag 30 september 2015

Nattliga telefonsamtal

Att vakna mitt i natten av att hemtelefonen ringer, det gör att min puls stiger från viloläge till max på sekunden, och hjärtat klappar så fort att det hamrar i bröstet!

Tror det sitter i sedan jag var nio år och vaknade av att telefonen ringde mitt i natten.  Jag hörde mammas ängsliga röst som övergick i hjärtskärande gråt och förtvivlan. Morgonen efter, låtsades både pappa och mamma som att inget hänt. Inte förrän den traditionsenliga söndagsutflykten med bil och sedan promenad, så berättade hon att min nio år äldre bror varit med om en allvarlig trafikolycka och att han nu låg på operationsbordet. Jag glömmer det aldrig!

I natt ringde hemtelefonen här och jag snubblade nerför trappen och visste någonstans redan på förväg att det var yngsta dottern.
Hon hulkade och grät och innan jag fick ur henne vad som hänt kände jag hur jag började skaka i hela kroppen.
Tack och lov var det inget fysiskt, men däremot hade hon blivit "väskryckt". Hon och hennes tre kompisar var på väg genom Barcelonas gator och när de svängde in på en folktom gata dök plötsligt en moped upp alldeles intill henne som gick ytterst på trottoaren, och slet åt sig väskan.
Hon hade försökt streta emot men det fanns ingen chans.
Där låg mobiltelefon, plånbok med körkort och 6-700 kronor i kontanter, hennes nyinköpta högklackade skor och lite smink.
Hon hade ringt och spärrat kortet, men bad mig ringa och dubbelkolla att det stämde.
Maken som vaknat efter en stund kom upp och pratade med henne medan jag letade telefonnummer. En timme senare hade vi ringt flera samtal och någorlunda försökt trösta dottern. Klockan var tre.
Både maken och jag hörde klockan slå både fyra och fem, och halvsex skulle maken upp.

Det var ingen rolig natt precis.  Framförallt inte för dottern som nu bara ville hem. Men hon har tre dagar kvar att försöka vända känslorna och kunna få lite utbyte av sin resa.

Och jag undrar hur jag kunde missa att oroa mig just för väskryckning??!!

Kvällen har jag ägnat åt så lugnande aktivitet som bakning och nu ser jag fram emot en natt utan telefoner som ringer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar