måndag 22 juni 2015

Vilket ryck!

Idag blev det fast living istället för slow living! Och nu när jag sitter med fötterna högt och en kopp te, känner jag mig faktiskt lite trött!
Började redan halvnio i morse med en långpromenad med vovve och barnbarn. Därefter tog vi bilen och åkte och veckohandlade mat och så storinköp på systembolaget. Deras kundvagnar är inte barnvänliga! Fick lov att sätta lilla Eric i själva vagnen, med den påföljden att alla flaskor fick ställas på hyllan under i kundkorgar, vindunken tordes jag lägga i vagnen. Den klättrade han upp och satte sig på. Förmodligen tycker man inte att barn hör hemma på bolaget. Fick nästan farmor att skämmas lite. Men lille Eric lade upp sitt värsta charm-leende och skickade slängpussar till kassörskan, så hon blev jätteglad!
Jag fick springa många vändor med kassar innan allt var inne i köket, under tiden satte jag Eric på trappen med en burk äppelklyftor, så att han skulle roa sig.
Mamman och lillasyster kom upp och tog över Eric för middagsslummern, så att jag kunde packa in alla varor i skåp, kyl och källare. Tog en snabbfika innan jag cyklade över till lägenheten med fönsterputsmaskin, trasor och diskmedel. Har lovat hjälpa till med städning.  Blev lite förskräckt över läget där. Det var tal om att familjen skulle kunna flytta tillbaka dit i slutet av denna vecka, men nu inser jag att det inte finns en rimlig chans att det ska gå. Jag stoppade hörlurar i öronen och knäppte på Sommar-programmet samtidigt som jag gick lös på alla fönster, karmar och fönsterbrädor. Det var smutsigt! Fortsatte att torka av alla saker som stod framme i vardagsrummet, dammsög och skurade i ett rum och bar över det rengjorda i det rummet och stängde till. Efter knappa fem timmar gav jag upp och cyklade hem.
Så har kvällen ägnats åt pizzatillverkning, bull-bak, kak-bak och musli-tillverkning. Kylskåpsrensning och disk.
Det har verkligen gått i ett!
Dagens sommarfaktor då? Jo, när jag kommit hem från lägenheten, trött i ryggen, lite småsvett och skitig slängde jag mig ner i solstolen och bara andades och blundade i tio minuter. Lyssnade till vinden som rörde mitt vindspel så det plingade vackert, lyssnade till fåglarna som kvittrade och andades in doften av grönska. DET var sommaren i ett nötskal. Blir så trött på alla som klagar över vädret och ondgör sig över den svenska sommaren. Den är fantastisk, gäller bara att se möjligheterna i alla vädertyper!
Oj vad jag svamlar på ikväll då. Men nu kommer jag inte att skriva förrän på onsdag. I morgon kväll befinner jag mig (om allt går enligt planerna) i Södermanland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar