fredag 12 juni 2015

Sommarfest

Kom precis hem från årets sommarfest på skolan. Vi brukar alltid bli bjudna på mat  så här efter att eleverna slutat skolan. I år var det extra trevligt. Vi har haft en ganska så tuff period med personaluppsägningar, missnöje och otrivsel i personalen. En rektor som gick med omedelbar verkan och så en ny tillfällig rektor som ska "rädda situationen". Vi har haft en konsultbyrå som gjort intervjuer och arbetat med personalens sammanhållning och trivsel under våren. De flesta träffarna har jag missat  pga min VAB-tjänstgöring i två månader.
Men ikväll kändes det avslappnat och skönt. Vi hade trevligt och det var "högt i tak"!

Roligt att umgås vid sidan om jobbet. Jag har fått höra mycket som jag inte visste om mina kollegor. Om en bröllopsfest i Indien, en  blivande författarkarriär, en jobbig flytt, ett märkligt, flummigt  personalmöte på en annan skola, om nya bostäder som ska byggas utanför stan mm. Vi fick god grekisk mat och bjöds på gemensam kurdisk långdans. Stämningen blev uppsluppen och vinet flödade (för 20 kr glaset). Jag fick flera, mycket trevliga komplimanger och valde att tacka och ta emot, inte tänka att det bara var alkoholen som talade.

Vi gav ändå upp strax före 23.30, vi började ändå klockan 17, men det är ju en dag i morgon också. Några kommer nog att vara lite tunga i huvudet......

Jag ska upp tidigt, och packa i ordning för en övernattning i det fagra Södermanland. Min syster och jag ska åka ner och hälsa på vår kusin i Årdala socken.

Återkommer på lördagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar