söndag 7 juni 2015

Mini-mini-semester i Göteborg

På fredag eftermiddag vid 16-tiden satt vi alla i bilen, i värsta rusningstrafiken och styrde kosan mot Göteborg. Lite långt kändes det att åka, men vad gjorde det när vi kom fram till det här;
 
 
Dottern hade bakat bröd och dukat upp allehanda läckerheter!
 
Hela lördagen hade vi tillsammans, så det gällde att utnyttja dagen!
 
 
Yngsta dottern var tvungen att fota skorna innan vi gav oss iväg!
 

 
När vi nu var så nära havet, så krävde jag att få  uppleva det! Vi tog färjan ut till Öckerö och bilade runt där och på Hälsö, Hönö och Fotö.  Det blev också kortare vandring på klipporna och bland fiskebåtarna. Så lätt att andas här!


 
Och fikasugna blev vi förstås!
 
Så tillbaka till Göteborg, där vi strosade runt i jakt på nationaldagsfirande. Hittade ett ensamt band "Kaskelott" som stod och spelade för en liten publik på Storgatan. Sen fick det bli lite stadspromenad och varsin räkmacka.
 
 
I Göteborg finns ett te som jag inte lyckats hitta här i Uppsala, så det var jag tvungen att köpa. Yngsta dottern var in i några butiker i jakt på skor, men vi gav upp ganska snart och bilade via lägenheten ner till Delsjön.
 
 
Där låg vi och jäste på filtar i gröngräset och solskenet, halvslöade, sippade lite rosé och tittade på några modiga människor som faktiskt badade!
 
Framåt kvällskvisten gav vi oss ut för att hitta någonstans att äta, och vi fick bord på en liten turkisk restaurang, där vi blev serverade goda kolgrillade lammspett och till efterrätt varsin liten baklava.
 

 
Framåt 23-tiden var vi tillbaka i lägenheten. Dottern skulle upp och jobba klockan 07.00 i morse, så vi fick kramas hejdå samtidigt som vi sa god natt.
 
Vi skötte oss själva i morse, och var färdiga för återfärd till Uppsala klockan 10.
 
Kort och intensivt, men väldigt trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar