lördag 20 juni 2015

Midsommarafton

Du lindar av olvon en midsommarkrans....
Tänkte på den sången när jag vaknade, och var tvungen att googla på hur Olvon ser ut. Vackra buskar med vita blommor, vet dock inte om jag sett dom i verkligheten.

Midsommarkrans skulle det bli, gav mig ut med sax i högsta hugg och barnbarn och hund som sällskap.

Det blev en krans som gick i vitt med hundkex, vitmåra, prästkragar, kaprifol och mandelblom. Gräset till kronorna hade jag redan plockat igår. Det blev riktigt kallt om händerna att stå och binda.

 
Blev nöjd med kronorna.

 
Och kransen, som jag band till dottern, var jag bara tvungen att prova på barnbarnet!
 
Familjen gav sig iväg på sitt firande, dottern jobbade så maken och jag fixade med sill-lunch, drack upp den sista lingonsnapsen från i julas och bryggde kaffe till termosen.
Termosen och regncapen lades i cykelkorgen, och så gav vi oss ut på cykelutflykt. Det fick kompensera vår kajak-helg som inte blev av pga ostadigt väder med stor regnrisk, blåst och bara 12 grader.

 
Vi cyklade förbi Disagården där midsommarfirandet var i full gång och det var verkligen knökfullt av folk. Hade tänkt gå in, men vi tittade bara på varann, ruskade på huvudet och trampade vidare mot Ulva kvarn. Här drack vi vårt kaffe och sen gick vi runt och tittade på en häftig konstinstallation "Rackarna i ån". Vidare gick färden över Börje och Läbyvad och så hem igen. 26 km blev det.

 
Efter den ansträngningen tyckte jag att vi var värda varsin Strawberry Margarita. Man ska ju faktiskt intaga jordgubbar på midsommarafton.
 
En stund med bok och broderi, innan lugnet avbröts och dottern kom hem med ett gäng midsommarfirare som grillade och umgicks på altanen. Dom är tappra, och sitter fortfarande kvar ute fast klockan närmar sig midnatt. Dock med filtar och infravärme.
Strax därefter kom familjen hem från sitt firande, hungriga och med övertrötta barn.
Maken och jag som hunnit grilla varsin entrecoté, smet upp på övervåningen med vin och ostbricka och tittade på filmen "Himlen är oskyldigt blå". En film med verklighetsbakgrund, om Sandhamssmugglaren 1975. Riktigt bra.
 
Midsommarnatten är ovanligt mörk, pga de regntunga moln som täcker himmelen.
Men sommarfaktorn har ändå varit riktigt hög idag, rakt igenom, och jag är nöjd, trots att jag inte får krypa ner i en sovsäck på ngn skärgårdsö.
Det blir skönt med en varm säng, i ett regnfritt sovrum!
God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar