söndag 14 juni 2015

Goda middagar, trevligt sällskap och premiärdopp!

Mätt och belåten efter två sena kvällar med goda middagar i gott sällskap!! Och ett fantastiskt sommarväder!!
Efter jobbet i fredags bilade jag och min syster ner till det vackra Södermanland för att hälsa på kusin Åke. Moster Inga finns ju tyvärr inte längre, och det här var första besöket i deras hem, sedan hon gick bort.
Men den där känslan av frid, då jag klev ur bilen på ladugårdsbacken, infann sig direkt. Det böljande landskapet, sädesfälten, de röda stugorna och så sjön i bästa sommarskrud.
Det blev en ljum, skön kväll och vi bjöds på grillat älgkött i trädgården.

 
I morse, före frukost, blev det grötlunk ner till badet och så premiärdopp i sjön Uren. Underbart att klä av sig naken och hoppa i. Det var inte alls så kallt som jag befarat, kunde t om ta några simtag!
 
 Jag fick klippa ner en ofärdig trasväv i källaren. Det var jag som varpat och hjälpt till att dra på, för många år sedan. Min moster tappade ork och kraft, och hann aldrig väva färdigt. Nu gjorde jag det och knöt mattfrans ute i solskenet. Vävstolen är dålig och blir ved, och lite sorgligt känns det.
Efter lunch bilade vi åter mot Uppsala. Vi gjorde ett litet stopp i Sparreholm och Båvens spinnhus, det var öppet hus just idag.
 
 
Känner en av de anställda sedan gammalt, så det var trevligt att gå runt. Läs gärna mer om satsningen på www.bavensspinnhus.se
 
Jag blev avsläppt hemma, tillsammans med fyra stora säckar klippta matt-trasor, som kusin skickat med mig hem. Jag la dom i bilen på en gång, på måndag kör jag upp dom på skolan, det kommer bra tillpass  till hösten.
Så blev det dusch och ombyte innan det var dags för min syster och mig att bege oss på ännu en middag, hos en f d svägerska.
 
Även ikväll, mycket gott och trevligt, så tiden försvann och vi skildes strax före midnatt och cyklade hem. Då var det släckt i huset. Maken, som varit ute och paddlat, sov, familjen sov och dottern kom in med vovven och stupade isäng, hon hade varit uppe och festat natten tidigare.
 
Själv ska jag också krypa isäng. Önskar att jag hade en badsjö att promenera till i morgon bitti också!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar