lördag 21 mars 2015

Vårdagjämning, snö, solförmörkelse och festyra!

Efter en lång härlig vårlig period då vi hunnit ta ut solstolar och plockat tussilago, slog så vintern till igen, på självaste vårdagjämningen!
 
Efter avslutad fredagsstädning, gick barnbarnet, vovven och jag till blomsterbutiken och inhandlade påskris med gula fjädrar, en ny orkidé, och så dessa vårblommor, penseér och påskliljor.
Vi gick vid halvelva tiden, det var mulet och blåste snöflingor i luften och plötsligt blev det riktigt mörkt efter ett tag, trodde först att det skulle börja snöa mer rikligt, men så kom jag ihåg att det var solförmörkelse. Solen gömde sig bakom molnen, men det blev ändå mörkare en stund.
 
Så var det den där festyran! Yngsta dottern ska ju till att fylla 20 om ett par veckor, Redan ikväll har dock hon och bästa vännen en gemensam fest. 30 personer hemma hos Karin för prosecco. snittar och sedan utgång.
 Det har handlats ballonger och bubbel. Det har beställts klänningar på nätet och provats skor på stan. Det har kollats på sminktips på nätet. Det har bjudits in folk och planerats in i minsta detalj.
 
Hoppas bara att hon inte köpte de där skorna utan tå, med 8 cm hög klack och så inga strumpbyxor...
 
Så tänker en förståndig (och ganska tråkig) medelålders kvinna som sitter hemma med vovven i knät och tittar på Let´s dance.
Och ja, hon tog in blommorna för natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar