onsdag 25 mars 2015

Ska vi få sova i natt?

Så har vi två hundar i huset. Äldste son och sonhustru beger sig på bröllopsresa tidigt i morgonbitti. Två veckor på olika platser i Mexico hägrar!
Deras hund bor här t om fredag och resten av tiden hos "mormor och morfar" uppe i Söderhamn.

Dottern och jag har varit ute på kvällskissningspromenad och nu ska vi försöka få en lugn natt. Vovven är dock ganska orolig, vet inte riktigt var han ska komma till ro, och så fort han hör ett obekant ljud börjar han skälla, varpå husets egna lilla vovve också hakar på och det blir en kakafoni av hundskall!
Suck!!
Dottern försöker föra ett lugnande samtal med vovven, om att han kanske inte behöver ligga MITT i hennes säng, men att det är bra att han ligger still och inte är orolig. Hon har en väldigt mild stämma, men jag vet att hon egentligen inte är så överförtjust. Hon tycker det är lite äckligt att han just sprungit runt i lera, kissat och bajsat, och nu, precis efter, ligger i hennes sängkläder. Eller att han kliar sig så att hela madrassen hoppar, är det loppor? Hon blir stressad av att han inte är lugn och jag undrar hur mycket hon kommer att få sova i natt!

Vi är nog flera av människosläktet i huset som vill ha en lugn natt!
Son med familj som är inneboende, hoppas att lille Eric inte ska hosta och snora utan sova lugnt, eftersom pappan jobbat i lägenheten hela dagen och är helt utmattad. Mamman som har en bebis som sparkar i magen hoppas nog också på lite lugn och ro.
Dottern som varit hemma sjuk i tre dagar men nu är ute på restaurangbesök med en väninna vill nog gärna sova lugnt inför morgondagens arbetspass.
Maken som just kom hem från tandläkarhögskolan i Huddinge, och som haft tuffa arbetsdagar med sjukskrivna tandsköterskor, snarkar redan.
Själv har jag varit på skolan och haft en hel del att gå igenom, jag vill gärna sova ut innan en ny skoldag kör igång.

Håller mina tummar medan jag borstar tänderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar