söndag 8 mars 2015

Ändrade traditioner


Vasaloppet gick i år av stapeln en vecka senare än brukligt! Kändes märkligt, hur kan man ens komma på tanken att flytta datum för  en sådan tradition??!!
Traditionen här hemma, är att baka scones lagom till Vasaloppsstarten. Det gjordes även i år, enda skillnaden var att vi fick duka på matbordet istället för soffbordet i vardagsrummet.  Till soff-bordet når barnbarnet och där står inte längre varken några blommor, ljuslyktor eller godisskålar.

Frukosten smakade bra. Vasaloppsåkarna kämpade genom vattenpölar, med blåst och plusgrader, och vinsten togs, så småningom, av en norrman.
Men innan han tagit sig i mål, så hade jag tagit barnbarnet till Svandammen och matade fåglar.
Det gick sådär! Fåglarna var ganska ointresserade av brödet och barnbarnet tyckte bättre om att stoppa in brödbitarna i sin egen mun, än att kasta iväg dom på marken.

På hemvägen stannade vi till i Pelle Svanslös lekpark, belägen mitt i Engelska Parken. En jättefin plats med massor av roliga lekredskap. Roligt att ha fått en anledning till att besöka dylika platser igen!! Fick därifrån halvspringa hem och kämpa med att hålla barnbarnet vaket, han blev nog utmattad av alla intryck! När han så sov middag hemma i sin spjälsäng, kom äldste son, sonhustru och hund förbi och vi kunde sitta ute i trädgården och äta räksmörgåsar. Tidigt  för ute-premiärfika, men inte mig emot!! Vi bara njöt och tänkte på den härliga tid som ligger framför oss!























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar