fredag 27 mars 2015

Elvakaffe

Elvakaffe, en svensk kaffehistorisk tradition, som jag tyvärr inte anammar särskilt ofta. Jag menar, i vanliga fall jobbar jag vardagar och har lektion och sen ganska tidig lunch, så det finns ingen tid till något elvakaffe.
Men idag!! Hade gått upp halvsju, bytt sängkläder och satt på en tvättmaskin, fixat frukost och så gått med Massimo till hunddagis. Tillbaka hemma slängde jag ut mattor och tog fram dammsugaren, och i alla fall en av oss härhemma blev överlycklig! Lilla barnbarnet Eric följde mig som en magnet!!
Hela huset var färdigstädat strax före kl 11, så då satte jag på kaffebryggaren och dukade upp i köket. Båda mina flickor slöt upp. Det bjöds mjuk pepparkaka och prinsesstårta! Kaffebröd är verkligen ljuvligt gott!! Det är väl därför jag ibland önskat att jag hade ägt ett litet kafé någonstans!

Eftermiddagen jobbade jag i skolan, och efter sista lektionen önskade vi varandra "Glad Påsk", för  nu är det påsklov i 10 dagar!!

Och det allra bästa är att väskorna är packade, klockan är ställd tidigt, Imorgon bitti bär det av till Ramundsberget. Maken, flickorna, lilla vovven och jag.

Ingen dator får följa med, jag ska ha min egen lilla "Earth Hour" hela veckan. Imorgon kväll är det världsnaturfondens kampanj "Earth Hour" och meningen att så många som möjligt över jordklotet ska släcka alla lampor mellan 20.30-21.30. Men jag bidrar på mitt egna sätt, genom att släcka ner min dator hela veckan!!

https://youtu.be/XxIMib4e8f8

Så Glad Påsk på dig som läser detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar