torsdag 26 mars 2015

Hundväder

Lagotton Massimo och jag gick utanför dörren precis som Flogstavrålet ekade över hustaken. Han är rätt feg av sig och stod en stund som förstenad på trappen innan han insåg att det nog inte var någon fara.
Hundväder var det,  + 2 grader, blåst och regn. Om det nu heter hundväder för att hundägare måste ut i alla typer av väder eller vilken betydelse det kan ha, det vet jag inte.  Det passar dock inte dotterns  lilla vovve, hon hatar regn och stannar hellre inne. Om det kniper kan hon springa ut för en kisspaus i trädgården, men sen snabbt in igen.
Lagotton älskar dock alla väderlekar. Vi stövlade iväg ner mot Ekebydalen med stora kliv. Hörde höga röster, rop och skrik och funderade först på om det var fest i dalen. Men så fick jag se att fotbollsplanen var upplyst och det pågick match eller möjligen träning. Killar i kortärmat som rusade efter en boll och verkade ha kul. Vilka entusiaster! Kanske man borde kalla vädret för fotbollstränings-väder?!! Med två fotbollskillar i huset och en fotbollstränare, så har jag upplevt många tidiga vårträningar i både regn, hagel och snö. Skitiga träningskläder och förkylda spelare. Men ack, så entusiastiska.
Det blev bara en halvtimmes kvällspromenad, sen fick hund torkas noga med handduk och jag fick hänga mina kläder på tork.
Måste erkänna att man ändå mår rätt bra av att komma ut i friska luften en stund innan sängdags. Hundväder eller ej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar