lördag 20 september 2014

För många järn i elden....

Så var det slut på veckan.
Kom hem från jobbet klockan fyra och hade några samtal att ringa. Sen skulle jag sätta mig och tillverka kort.
Äldste sonen och hans Madeleine ska gifta sig i vinter och vi har blivit involverade genom att vi ska hålla i en brunch dagen efter bröllopet. Nu ska inbjudningarna skickas ut nästa vecka, så jag måste göra färdigt inbjudningskorten till de som ska komma på brunchen. Har inhandlat material på Scrapdraken, en liten källarbutik i stan som har en uppsjö av material för scrapbooking. Färgtemat är plommonlila. Skära, klippa, limma, skära, klippa, limma.
Fick göra ett avbrott vid sju-tiden för att laga middag.
Då skulle jag dels laga en indisk kycklinggryta, baka naanbröd och koka ris till ikväll och dels skulle jag koka soppa och laga en äppelkaka till imorgon.
Klockan drog iväg och jag blev både hungrig och trött. Medan brödet jäste, kycklinggrytan och soppan puttrade på spisen, riset svällde och äppelkakan stod i ugnen gick jag och tittade till korten som låg på tork.
Lite uppgiven kände jag mig när allt som jag limmat lossnat. Hade använt ett limstift som tydligen inte alls fungerade. Suck. Allt i beståndsdelar igen, tillbaka på ruta ett!
Maten blev klar och vi åt tillsammans och efter undanplockning och disk en och en halv timme senare satte jag mig vid köksbordet igen. Limma, limma, limma-och så sätta ramar av dubbelhäftande, smal tejp och gnugga in lila glitter.
Nu är klockan halvett på natten, och jag är ganska så trött. Alla kort är klara, limmet sitter, glittret är på plats. Inte bara på korten, utan även på golv, bord och över hela mig!

Badet som jag tänkt ta ikväll får vänta till imorgon bitti. Sedan åker dottern, vovven och jag ner till det vackra Södermanland. Det är dit soppan och äppelkakan ska med.

På söndagkväll berättar jag hur vi haft det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar