måndag 8 september 2014

Biokväll


Igår cyklade jag ner till filmstaden och hämtade ut två gratisbiljetter till en förhandsvisning av filmen Min så kallade pappa. Det är Ulf Malmros som regisserat och han kan verkligen fånga stämningar och känslor på ett alldeles äkta sätt. Det ska bli spännande att läsa recensionerna av den här filmen. Jag tyckte den var så bra. En förlossning i filmen var så "på riktigt" att jag nästan började krysta!! Och Michael Nyqvist är en sådan duktig skådespelare!
Jag tycker om att se film på bio! Så den här måndagskvällen var lyckad, trots att jag fick hoppa över spinningpasset för att hinna. Men jag cyklade i alla fall fram och tillbaka till biografen!

I förmiddags ringde jag upp en ledsen och besviken dotter. Hon har nekats studiebidrag och lån, trots att hon läser 30-poäng. Hon har pratat med två olika handläggare och även mailat in, men tydligen på något mystiskt vis så fattas en halv poäng. Jag förstår ingenting! Nu ikväll har maken pratat med henne och han förstår inte heller någonting. Det är betydligt krångligare och mer kostsamt att låna pengar från CSN nuförtiden, tydligen även lättare att bli av med lån och bidrag om man missar tentor och inte får sina poäng. Nu måste dottern försöka jobba lite mer och så får hon låna av sin pappa tills hon får rätt antal poäng. Hon verkade i alla fall gladare nu ikväll än i förmiddags.

Och glada, nöjda och lyckliga barn vill man ju ha!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar