onsdag 8 februari 2012

Livets träd

"Varje ögonblick och varje händelse i varje människas liv på jorden planterar någonting i hennes själ. För precis som vinden bär tusentals bevingade frön, för också varje ögonblick med sin sådd av andlig vitalitet som kommer att vila i människors sinne och vilja. De flesta av dessa otillräkneliga frön dukar under och går förlorade därför att människorna inte är redo att ta emot dem; för sådana frön kan inte gro var som helst, utom i frihetens, spontanitetens och kärlekens goda mylla."(Thomas Merton)

Visst är det vackert skrivet?!! Varje morgon innan jag stiger upp läser jag "en insikt för att möta dagen" ur boken "Kraft & änglamod" skriven av T.L.Taylor & M.B Crain. Just idag stod denna och jag tyckte som sagt att det var så vackert skrivet. Det står vidare; "att plantera fröet till livets träd i ditt uppvaknande medvetande är också så lätt; jorden som ger näring åt vårt inre träd är skapad av ödmjukhet, som är skapad av decennier av våra döda, uttjänta mönster och bindningar. Om vi närmar oss livet med ödmjukhet är vi påväg mot visdom. Snart börjar vårt träd att växa och skjuter spröda skott mot ljuset, medan rötterna vågar sej ner i mysteriernas rika mylla."

Nu ska jag fortsätta min dag på jobbet och försöka ta hjälp av mina positiva egenskaper så  att jag ger näring åt mitt inre träd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar