måndag 27 februari 2012

Jobbtankar

Idag var det en elev som frågade mej hur länge jag jobbat på skolan. Nästan lika länge som du levt, svarade jag, trettonde året nu. Hon nämnde en elev vid namn och frågade om jag kom ihåg honom. Han var nu 28 år, så det var några år sedan han gick i skolan. Det gjorde jag faktiskt mycket väl, t om att han sista terminen sytt en cykeltröja med plats för dricksflaskor på ryggen. Han cyklade ofta långa sträckor! Dom blev ganska imponerade över mitt minne.
Jag trivs oftast bra på arbetet-i alla fall med själva lektionerna. Ändå har jag en önskan om att byta arbete. Skulle så gärna vilja prova på att undervisa på gymnasium eller folkhögskola. Då skulle jag "gjort alla åldrar"-från dagbarn, låg-, mellan och högstadiet till vuxenundervisning genom olika studieförbund. Jag har liksom "mellanåldern" kvar att göra. Tyvärr är utsikterna för lediga jobb inte så goda. Så många gymnasieprogram med textil inriktning finns inte kvar och även på folkhögskolorna har antalet kurser minskat eller lagt ned. T om textillärarutbildningen här i Uppsala har ju slagit igen, så ibland kan man undra om man är "ett utdöende släkte"!
Men lusten att skapa kommer aldrig att dö ut, det är jag övertygad om. Så jag har mina ögon och öron öppna och jag affirmerar om att rätt jobb kommer till mej i rätt tid-och då kan man aldrig veta när det händer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar