söndag 1 oktober 2023

Sticka eller virka....?



 Ja, det är frågan. Båda är roliga, fast på olika sätt. Och variation är bra. Idag är det start för "socktober",  alltså oktober är månaden då sock-stickning gäller.


Jag blev igår klar med dessa små sockor i baby-storlek,


och i förra veckan blev dessa sockor i damstorlek färdiga. Trots att det bara var september. Men jag har såklart lagt upp maskor till nya sockor, redo att tas med på tågresan till Insjön imorgon. Så det ska nog bli sockor under oktober också.


Men idag har jag suttit och virkat. Utomhus i solen i trädgårdsmöblerna, det var så varmt och skönt, så att det skulle vara oktober var svårt att fatta. Det blev fem små valar och så sydde jag tre små hjärtan i skinn och tyg, plockade ihop pärlor och träkulor och matchande lingarn. Hoppas att dottern och jag ska kunna foga samman alla delar till en mobil att hänga över skötbordet på Vintergatan.
Imorgon förmiddag reser jag dit. Återkommer på torsdag.
Och i detta nu, när solen precis gått ned och jag har tänt lampor och värmeljus så kan jag nog känna att det är oktober. Och att det är bra. Det finns en tid för allt, och nu är det tid för oktober.
Mer tid för stickning och virkning, tända stearinljus och te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar