lördag 30 september 2023

Torslunda-slingan istället för Grövelsjöfjällen!

Planen för det här veckoslutet var egentligen att maken och jag skulle befinna oss i Grövelsjön och idka 3-4 dagars fjällvandring. Har alltid drömt om att åka upp till fjällvärlden i september-oktober, för att se landskapet i höst-skrud och inandas den rena, krispiga höstluften.
Men för knappt två veckor sedan fick jag ett "bakslag" i mitt högra knä. Det svullnade upp och gjorde så hiskeligt ont att jag i 4-5 dagar knaprade alvedon och tog mig fram med hjälp av en krycka. Sakteliga har det känts bättre, jag äter inte längre värktabletter och behöver ingen krycka. Jag har gått på gym för att träna överkroppen och jag har tagit långsamma promenader med lilla vovven. I torsdags provade jag att cykla en längre sträcka och det gick bra. 
Vi tordes i alla fall inte boka något i Grövelsjön.
Men man kan ju göra utflykter med vandring även i Uppland!









Ovanstående foton är tagna längs "Torslunda-slingan" som startar vid Vånsjöåsens naturreservat en knapp mil norr om Enköping. Vi hade tagit vägen förbi Landberga gård och inhandlat mjöl och potatis.

Turen var 7,5 km lång, över en ås med praktexemplar av enar, genom kohagar, uppför branter med milsvid utsikt över de uppländska åkrarna, på skogsstigar och gamla skogsvägar. Det blåste friskt med luften var mild och skön. En fantastiskt fin tur, och jag kände mig så nöjd att knät var samarbetsvilligt! Och matsäcken -varm choklad och smörgås- smakade lika bra här som den skulle gjort i Grövelsjön.

Nu har jag tagit ett varmbad och väntar på att en långkokt Bolognese ska bli färdig att avnjutas i stearinljusens sken med ett bättre rödvin därtill!

Trevlig lördagkväll!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar